Jul i stugan.

Hoppsan hejsan. Så var det julafton och juldag. Gårdagens julafton spenderades ute i Mörön hos farmor med mamma, pappa, faster Maria och farmor Ulla såklart. Mysigt och fint.

Jag har förstås blivit förkyld lagom till jul, precis som förra julen med andra ord. Jag har febernoja men hoppas den inte sätter sig på mig den här gången. Orkar inte det.

I alla fall så hann jag med att köpa alla julklappar, dock fick mamma en liten kompensation på julaftonen eftersom hennes inte kom fram i tid, dumma CDON. Har även hunnit med att låta Signe hjälpa mig färga håret i en lite mer vintrig färg, nu är det chokladbrunt och inte naturlig utväxt/guldblond/"ultrablond". Strax ska jag inviga min nya platt/locktång och locka håret innan vi ska på juldagsfika hos Maria med söner och barnbarn. Tjohejsan!

Hemåt imorgon.

Imorgon tidigt tidigt på morgonen åker jag hem till Luleå. Samma tid som förra julen. Så ikväll blir det förhoppningsvis tidig kväll och sen upp imorgon vid halv fyra. Flygbussen går kring fem beroende på var jag hoppar på någonstans. Blir trött av blotta tanken. Har inte ens börjat packa, men det går nog fort.
Blev i alla fall klar med allt kodande och statistik inför uppsatsen i fredags, så det som är kvar nu innan jag officiellt kan ta jullov är skrivandet, redovisandet av min forskning. Så det försöker jag göra nu. Fyra rader skrivna, massor kvar.
 
Hur som helst har jag längtat hem till Luleå, till mamma och pappa och syskonen och vännerna i flera månader. Det underlättade lite när snön kom faktiskt, men nu är den bortregnad här nere så det ska bli jätteskönt att komma hem. Fira jul med kyla, snö, familj, brasor och ännu mer familj. Nyår med familj och pojkvän. Det ska bli fint. :)
 

Pluggelände.

Sitter här med rödsprängda ögon (av okänd anledning?), som dessutom svider, och försöker finjustera grunden till min uppsats. Har suttit sen två och inte kommit någonstans nästan. Så himla less. Var aptrött i morse så jag planerade att gå och lägga mig tidigt så jag får åtta timmars sömn innan lektionen imorgon, men nu har jag gett upp på den planen. Har gjort ungefär hälften av det jag ska göra, så det är en hel del kvar. Hoppas bara att jag har fått grepp om allt jag gjort på sistone när jag ska gå igenom det så kanske det går fort i alla fall.
En positiv grej med idag var att det kom en maaaaassa snö! Det är dock ungefär bara jag som verkar gilla det; resten klagar på kyla, sena bussar och inställda tåg. Jag personligen 1) åker inte tåg pga de blir inställda, 2) känner mig hemma när det är kallt och 3) gillar sena bussar, så länge man inte har bråttom någonstans. Det har jag inte haft på länge nu, men jag kanske ändrar mig imorgon när jag ska till Lund.
Jag sjöng med kören i Betaniakyrkan idag, det var också positivt för det gick väldigt bra och det gjorde mig väldigt glad. Den känslan försvann förstås på fläcken när jag kom hem och skulle plugga. Poff bara.

Snö, snö, snö!
Och rödsprängda ögon på det.