Take a look at yourself

Yosh! Längesen nu. Vi kör väl "kort" resumé om vad som hänt de senaste dagarna då, like always.

I onsdags blev jag fruktansvärt frustrerad över dokumentärprojektet så jag tog paus från det. Var extremt skabbig hela dagen, till och med när vi efter lunch åkte till Malmö av diverse anledningar. Anna skulle träffa sin kompis, Anton skulle köpa en mellanformatskamera och jag skulle hämta ut biobiljetter. Inget av det hände. Vi tog istället en fin promenad förbi Antons gymnasium (inte undra på att jag ville gå Mediegymnasiet där ett tag) och så hamnade vi i Västra hamnen där jag återupplevde höstlovet '08. Så satte vi oss på Espresso House och drack mocha latte och tittade på fåglar och sen tog vi bussen tillbaka till stan. Efter några lyckliga timmar i Malmö var vi tillbaka i Svalöv och labbet, och jag blev deppig och nedstämd så fort jag kom tillbaka. Därför bestämde jag mig för att ta ett bad när jag kom hem, hujedamig så skönt det var.

I torsdags fick jag finbesök av finaste Frida som kommit ända från Malmö för att hälsa på mig. Vi åt frukost ihop klockan halv elva och sen bjöd jag henne på lunch i skolan. Sen visade jag henne hela skolan och hon fick prova att labba lite. Runt två var hon tvungen att åka tillbaka till Malmö stad och då gick jag ner i labbet. Resten av dagen har jag faktiskt inget minne av alls.

I fredags ringde de från Telia i Lund och sa att min iPhone 4 fanns inne! Därför åkte jag när relgionen slutat till Lund och hämtade den, och satt sen hela kvällen och försökte lära mig den. Facetimeade med Emilia och Signe samtidigt som Let's Dance och Parlamentet, la in alla kontakter i iPhonen, la upp bilder via Instagram och runt halv ett kom Anna över och kinesade på soffan.

I lördags sov vi till kvart över elva och när vi ätit frukost gick vi ner i labbet. Jag var ju dock på detox från dokumentärprojektet så jag lånade lite papper från Anna och labbade fram Stefan på fiberpapper. Blev visst kvar i labbet hela kvällen sen, och tog visst tag i projektet igen. Hoppsan. Frustration på ingång. Bara lite. Och inte bara för projektet.

I söndags ställde jag mig i labbet igen. Labbade hela tre bilder av tio och hade nu fem bilder klara. Kvällen spenderade jag hemma med Daniel, Adam, Anton och Anna och vi såg Letters From Iwo Jima. Den var fin. Musiken ännu finare. Kvällen blev hyfsat tidig.

Idag vaknade jag halv åtta och tänkte, åh vad skönt, ingen brådska. Nästa gång vaknade jag tjugo i nio, det vill säga tio minuter efter att jag började. Strosade iväg till skolan med gårdagens smink och när jag kom dit visade det sig att vår lärare inte heller hade kommit i tid. Win! Vi blev ivägskickade för att hålla på med våra uppgifter och efter fikat var det foto. Jag visade mina b-kopior för Andreas, ändrade lite i det slutgiltiga projektet och fortsatte printa efter lunchen. Tänkte tankspritt på allt och ingenting, projekt till annan kärlek till Coldplay som kommer till Göteborg i sommar. Jag, Frida, Emilia och Helena ska gå. Hujedamig vad fint det kommer bli. Imorgon ska biljetterna bokas. Åh, lyckans dag.

Nu ska jag hem och sova.

Take me away on holidays

Jorå, nog var Virserumsvistelsen finfin alltid. Vi var och badade på Hagadalsbadet i söndags efter kyrkan och jag har jätteont i nacken efter simningen. Måste ju ha varit det liksom. Man ligger liksom på mage och ska försöka se vars man simmar när man simmar framåt så man inte simmar in i nån stackars sate som simmar långsammare än en själv. Aj.

I alla fall så åkte jag hem i söndags kväll, såg sjukt estetisk ut i min orangea mössa och Antons nya skitsnygga glasögon. Som jag tyvärr bara provade några gånger och aldrig fick med mig hem. Fick Liftarens Guide Till Galaxen i eftersläntrad julklapp av broren, så den läste jag på väg hem. Alla fem delar i en volym, bazinga!
Resan hem gick i alla fall snabbare än jag trott, hade ju massor att läsa också så det var nog det. Hundrasjuttiofyrakronorstidningarna och nya boken. Yeah. När jag kom till Lund fick jag vänta i kylan på mitt tåg hem men det gick bra. Förmorrat kallt bara. Kom hem till Svalöv vid kvart över tio på kvällen, struntade i att soppa direkt som jag planerat från början och gick och la mig halv tolv istället.

Igår soppade jag film efter religionen. Sen redovisade tvåorna sina julbordsprojekt (så sjukt duktiga fotografer vi har att göra med alltså). På eftermiddagen när alla redovisningar var klara ställde jag mig i labbet och framkallade effektivt fyra kontaktkartor och visade dem sedan för Andreas. Och så fick jag min fina halsduk som Johannalicious stickade till mig under jullovet. Hon är fin hon. Efter det gick jag hem och lagade världens godaste pastasås (lovar, den var DIVINE) och senare på kvällen fick jag och Daniel besök av Sara och Anton och så såg vi Easy A och Let Me In. Klockan två gick jag och la mig och somnade nästan på fläcken.

Idag hade jag sovmorgon till lunch. Vaknade strax före elva och kom till skolan lagom till tolvslaget. Efter lunch var det religion där jag redovisade mitt etiska dilemma. Och jag fick tillbaka arbeten och min Svenska C är nu avslutad genom ett arbete i Religion B. Awesome! När religionen hade slutat gick jag ner i labbet och gjorde de sista b-kopiorna för projektet. Känns helt fantastiskt. Bitarna börjar äntligen falla på plats. Imorgon ska jag visa alla b-kopior för Tobias och Andreas och sen vet jag förhoppningsvis precis hur mitt dokumentärprojekt om kärlek ska se ut.